Vyspovedali sme autorku online kuchárky – Red Velvet Cooking. Prečo by mali ženy piecť koláče a čo odporúča tým, ktoré nemajú žiadne kulinárske skúsenosti, sa dozvieš v tomto článku.
Myslíte si, že by mali ženy v dnešnej dobe viac piecť?
Nemyslím si, že pečenie je vyslovene ženská záležitosť. Je pre každého koho baví, bez ohľadu na pohlavie alebo vek :). A verím, že doma upečený koláč z lásky má určite vplyv na medziľudské vzťahy. Hlavne na tie pozitívne! A pokiaľ sa pečenie stane pravidelnou rodinnou alebo priateľskou záležitosťou, o to lepšie!
Čo by ste chceli odkázať mladým ženám, ktoré sa rozhodli začať piecť koláče a nemajú žiadne skúsenosti?
Treba skúšať a nenechať sa odradiť neúspechom. Ja som v rámci svojho voľného času prečítala a prelistovala mnoho kuchárskych kníh. Tým, ktorí kuchárske knihy doma nemajú, odporúčam internet a videá o varení a pečení. Je ich dostupných nespočetne veľa a hlavne sú zadarmo! A potom už len skúšať a zlepšovať sa!
View this post on InstagramA post shared by Red.velvet.cooking (@redvelvetcooking) on
Chcete, aby sa raz blogovanie stalo vašou prácou na plný úväzok?
Momentálne sa popri mojom blogu venujem fotografii, videoreceptom a grafickým veciam – ilustrácii, zalamovaniu, tvorbe grafiky na sociálne siete a podobne. Varenie a pečenie je teda z časti aj prácou na plný úväzok. A do budúcna uvidíme, ako sa budú veci vyvíjať.
O aký recept na koláč by ste sa s nami podelili?
Cheesecake je podľa mňa jeden z najjednoduchších koláčov, ku ktorému stačí pár ingrediencií, dve misky a forma na pečenie. Čiže nič zložité a ani príliš veľa riadu pri ňom nezašpiníte. 🙂
- forma s priemerom 20 cm
- príprava: 20 min + pečenie cca 1 hodina
Ingrediencie:
Základ:
- 200 ovsených keksov
- 75 g masla (+/- závisí to od množstva masla v keksoch, ktoré použijete)
Plnka:
- 420 g Skyru alebo smotanovej nátierky
- 150 g práškového cukru
- 150 ml smotany na šľahanie
- 3 vajcia z voľného chovu
- 2-4 pl arašidového masla (najlepšie bez cukru, ale môžeme použiť aj klasické)
- ovocie na ozdobu
Postup:
Sušienky pomelieme a zalejeme roztopeným maslom – maslo pridávame postupne, kým nemajú sušienky konzistenciu mokrého piesku (podľa obsahu masla v sušienkach je možné, že budete masla potrebovať trošku menej alebo viac). Okrúhlu formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.
Sušienky zatlačíme na spodok formy a dáme do chladničky. Pripravíme plnku – vo veľkej miske zmiešame všetky ingrediencie – Skyr, cukor, vajcia, smotanu a arašidové maslo. Plnku vylejeme na keksíky a formu obalíme z bokov a spodku alobalom – tak, aby do nej neprenikla žiadna voda.
Formu dáme do hlbšieho pekáča a zalejeme približne do výšky 2-3 cm horúcou vodou. Pečieme pri teplote 165 °C na teplovzdušnom nastavení, približne 45 minút až hodinu – respektíve kým je plnka zatuhnutá, ale stále sa v strede trochu trasie.
Cheesecake necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ešte zachladíme v chladničke – pár hodín, no najlepšie cez noc. Nakoniec dozdobíme ovocím a môžeme podávať.
View this post on InstagramA post shared by Red.velvet.cooking (@redvelvetcooking) on
Red Velvet Cooking ďakujeme za rozhovor. Veríme, že ste sa ňou nechali inšpirovať a už sa nebudete viac báť chytiť varešku a mixér do rúk. Prajeme vám veľa vydarených koláčov.