Vyspovedali sme autorku online kuchárky – Red Velvet Cooking. Prečo by mali ženy piecť koláče a čo odporúča tým, ktoré nemajú žiadne kulinárske skúsenosti, sa dozvieš v tomto článku. 

Myslíte si, že by mali ženy v dnešnej dobe viac piecť?

Nemyslím si, že pečenie je vyslovene ženská záležitosť. Je pre každého koho baví, bez ohľadu na pohlavie alebo vek :). A verím, že doma upečený koláč z lásky má určite vplyv na medziľudské vzťahy. Hlavne na tie pozitívne! A pokiaľ sa pečenie stane pravidelnou rodinnou alebo priateľskou záležitosťou, o to lepšie!

 

Čo by ste chceli odkázať mladým ženám, ktoré sa rozhodli začať piecť koláče a nemajú žiadne skúsenosti?

Treba skúšať a nenechať sa odradiť neúspechom. Ja som v rámci svojho voľného času prečítala a prelistovala mnoho kuchárskych kníh. Tým, ktorí kuchárske knihy doma nemajú, odporúčam internet a videá o varení a pečení. Je ich dostupných nespočetne veľa a hlavne sú zadarmo! A potom už len skúšať a zlepšovať sa!

 

 

Chcete, aby sa raz blogovanie stalo vašou prácou na plný úväzok?

Momentálne sa popri mojom blogu venujem fotografii, videoreceptom a grafickým veciam – ilustrácii, zalamovaniu, tvorbe grafiky na sociálne siete a podobne. Varenie a pečenie je teda z časti aj prácou na plný úväzok. A do budúcna uvidíme, ako sa budú veci vyvíjať.

 

O aký recept na koláč by ste sa s nami podelili?

Cheesecake je podľa mňa jeden z najjednoduchších koláčov, ku ktorému stačí pár ingrediencií, dve misky a forma na pečenie. Čiže nič zložité a ani príliš veľa riadu pri ňom nezašpiníte. 🙂

 

"Vzťahy ovplyvňujú koláče z lásky." Rozhovor so známou foodblogerkou
Zdroj: Red Velvet Cooking
  • forma s priemerom 20 cm
  • príprava: 20 min + pečenie cca 1 hodina

Ingrediencie:

Základ:

  • 200 ovsených keksov
  • 75 g masla (+/- závisí to od množstva masla v keksoch, ktoré použijete)

Plnka:

  • 420 g Skyru alebo smotanovej nátierky
  • 150 g práškového cukru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia z voľného chovu
  • 2-4 pl arašidového masla (najlepšie bez cukru, ale môžeme použiť aj klasické)
  • ovocie na ozdobu

Postup:

Sušienky pomelieme a zalejeme roztopeným maslom – maslo pridávame postupne, kým nemajú sušienky konzistenciu mokrého piesku (podľa obsahu masla v sušienkach je možné, že budete masla potrebovať trošku menej alebo viac). Okrúhlu formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.

Sušienky zatlačíme na spodok formy a dáme do chladničky. Pripravíme plnku – vo veľkej miske zmiešame všetky ingrediencie – Skyr, cukor, vajcia, smotanu a arašidové maslo. Plnku vylejeme na keksíky a formu obalíme z bokov a spodku alobalom – tak, aby do nej neprenikla žiadna voda.

Formu dáme do hlbšieho pekáča a zalejeme približne do výšky 2-3 cm horúcou vodou. Pečieme pri teplote 165 °C na teplovzdušnom nastavení, približne 45 minút až hodinu – respektíve kým je plnka zatuhnutá, ale stále sa v strede trochu trasie.

Cheesecake necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ešte zachladíme v chladničke – pár hodín, no najlepšie cez noc. Nakoniec dozdobíme ovocím a môžeme podávať.

Red Velvet Cooking ďakujeme za rozhovor. Veríme, že ste sa ňou nechali inšpirovať a už sa nebudete viac báť chytiť varešku a mixér do rúk. Prajeme vám veľa vydarených koláčov.