Už žiaden chlieb, rožky, šunka a saláma. Toto sú recepty pre študentov, vďaka ktorým už vaše raňajky nikdy nebudú nuda. Inšpirujte sa.
Palacinková pizza bez múky od Zuzky Lackovej
Ingrediencie:
Postup:
Banánové a čokoládové lievance od Zuzky Otevřelovej
Ingrediencie:
25 g pomletých vločiek, 1 vajce (stačí aj bielok), prášok do pečiva, 40 g tvarohu, vodu (podľa hustoty), pár kvapiek stévie (alebo iného sladidla). 5-10 g banánového pudingu (na banánové lievance), lyžicu kakaa (na čokoládové lievance). Na omáčku 80 g tvarohu, čučoriedky, vodu.
Postup:
Zmes na lievance zmiešame, necháme chvíľu odstáť, potom prilejeme vodu podľa potreby. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej dáme puding, do druhej kakao a premiešame. Zmes má byť tekutejšia, nie vodová. Potom zmes nalejeme na rozohriatu panvicu. Akonáhle sa začnú objavovať bublinky, lievance otočíme. Na hotové lievance pridáme omáčku, čučoriedky, môžete poliať aj roztopenou čokoládovou kockou, posypať škoricou a podávať.
Čokoládové lievance od Kristíny Levkovičovej
Ingrediencie:
Postup:
Ovsená kaša podľa Isabellyfoods
Ingrediencie:
40g ovsených jemných vločiek, 10g sušených hrozienok ,1 ČL chia semienok, 5g čokoládového proteínu, 1/2 ČL perníkového korenia, 1/2 ČL škorice, trochu čoko-sójového mlieka.
Postup:
Vločky s hrozienkami uvaríme vo vode na miernom plameni. Neskôr pridáme proteín, škoricu, chia a perníkové korenie. Ak je hustá pridáme trochu mlieka a dáme dole z ohňa. Na vrch som servírovala 2 perníčky a horkú 70% čokoládu a pár hrozienok. Dobrú chuť!
Dievčatám ďakujem veľmi pekne za chutné recepty. Ak by ste sa potrebovali poradiť alebo ich osloviť, sú vám k dispozícií na sociálnej sieti Instagram.