Už žiaden chlieb, rožky, šunka a saláma. Toto sú recepty pre študentov, vďaka ktorým už vaše raňajky nikdy nebudú nuda. Inšpirujte sa.

Palacinková pizza bez múky od Zuzky Lackovej

Ingrediencie: 
1 pohár ovsených vločiek (môj mal 200ml), ½ balíčka čokoládového pudingu (25g), 80g odtučneného tvarohu, štipku soli, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 vajce, nutellu. Na poliatie: jogurt, domáci lekvár, ovocie.
Postup:
Ovsené vločky rozmixujeme a zmiešame so soľou, sódou bikarbónou a pudingom. Pridáme žĺtko, tvaroh a zamiešame. V inej miske si vyšľaháme sneh z bielka, zamiešame ho do zmesi. Necháme chvíľu odstáť, aby vločky nasiakli. Ak je zmes hustá, tak dolejeme vodu (ak chceme bublinky, tak sódu) podľa potreby. Rozohrejeme panvicu, na ktorú dáme kvapku oleja a ½ zmesi na ňu vylejeme. Na túto zmes dáme 2 lyžice nutelly a vylejeme zvyšok cesta. Prikryjeme pokrievkou alebo druhou panvicou a čakáme, kým sa urobí spodná strana palacinky (na vrchu budú bublinky a jemne zlatistá vrstva). Palacinku otočíme a necháme dopiecť asi minútku. Pojeme jogurtom zmiešaným s domácim čerešňovým lekvárom a pridáme ovocie.
Toto sú top raňajkové recepty pre študentov od šikovných mladých dievčat
Zdroj: Zuzana Lacková

Banánové a čokoládové lievance od Zuzky Otevřelovej 

Ingrediencie:

25 g pomletých vločiek, 1 vajce (stačí aj bielok), prášok do pečiva, 40 g tvarohu, vodu (podľa hustoty), pár kvapiek stévie (alebo iného sladidla). 5-10 g banánového pudingu (na banánové lievance), lyžicu kakaa (na čokoládové lievance). Na omáčku 80 g tvarohu, čučoriedky, vodu. 

Postup: 

Zmes na lievance zmiešame, necháme chvíľu odstáť, potom prilejeme vodu podľa potreby. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej dáme puding, do druhej kakao a premiešame. Zmes má byť tekutejšia, nie vodová. Potom zmes nalejeme na rozohriatu panvicu. Akonáhle sa začnú objavovať bublinky, lievance otočíme. Na hotové lievance pridáme omáčku, čučoriedky, môžete poliať aj roztopenou čokoládovou kockou, posypať škoricou a podávať.

 

Toto sú top raňajkové recepty pre študentov od šikovných mladých dievčat
Zdroj: Zuzana Otevřelová

 

Čokoládové lievance od Kristíny Levkovičovej

Ingrediencie:
20g kokosovej múky, 20g pomletých ovsených vločiek, 10g proteinu (použila som liquer od biotechusa, miesto proteinu môžeš použiť špaldovú múku), 1 vajce, prášok do pečiva, 60ml acidka, 50 ml vody.
Postup: 
Všetko zmiešame, vyšľahaný bielok pridáme nakoniec, napokon opekáme na panvici z oboch strán. Navrch môžeme dať čučoriedky, maliny, mandľové maslo a pridáme čokoládovú omáčku, ktorú sme si vyrobili z 50g acidka, 5g kakaa a voliteľného sladidla.
Toto sú top raňajkové recepty pre študentov od šikovných mladých dievčat
Zdroj: Kristína Levkovičová

 

Ovsená kaša podľa Isabellyfoods

Ingrediencie: 

40g ovsených jemných vločiek, 10g sušených hrozienok ,1 ČL chia semienok, 5g čokoládového proteínu, 1/2 ČL perníkového korenia, 1/2 ČL škorice, trochu čoko-sójového mlieka.

Postup:

Vločky s hrozienkami uvaríme vo vode na miernom plameni. Neskôr pridáme proteín, škoricu, chia a perníkové korenie. Ak je hustá pridáme trochu mlieka a dáme dole z ohňa. Na vrch som servírovala 2 perníčky a horkú 70% čokoládu a pár hrozienok. Dobrú chuť!

 

Toto sú top raňajkové recepty pre študentov od šikovných mladých dievčat
Zdroj: Isabellafoods11

 

Dievčatám ďakujem veľmi pekne za chutné recepty. Ak by ste sa potrebovali poradiť alebo ich osloviť, sú vám k dispozícií na sociálnej sieti Instagram.