Vegan verzie tradičných jedál môžu byť nielen veľmi zdravé, ale aj veľmi chutné. Náš guláš so zemiakmi pre vegánov je toho dôkazom. Príprava je naozaj rýchla a jednoduchá oproti pôvodnému receptu. Vďaka sójovým kockám od Ravity dostaneme do tela aj chýbajúce bielkoviny. No a zvyšok ingrediencií dotvorí požadovanú chuť tradičného pokrmu. Poď si s nami pripraviť zdravé jedlo, z ktorého nebudeš mať žiadne výčitky.
Na prípravu sme použili produkty od značky Ravita. Veľmi im fandíme, pretože sa snažia priniesť na slovenské pulty vždy kvalitné a zdravé produkty už viac ako 19 rokov. Z ich sortimentu si vyberie nielen bezlepkáč, ale aj človek, ktorý trpí intoleranciou na laktózu i ten, čo sa snaží žiť “presedlať” na zdravý životný štýl. Do nášho receptu na guláš so zemiakmi pre vegánov sme použili sójové kocky. Produkty je inak možné zakúpiť aj u ich autorizovaného online predajcu pelia.sk.
Čas: 40 minút
Porcie: 4
Vhodný pre: celiatikov, bezlaktózových, deti aj dospelých, vegánov, vegetariánov
Čo budeš potrebovať?
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 zemiaky
- 200 g sójových kociek (1 balíček od Ravita)
- cca 700 ml zeleninového vývaru
- mletú červenú papriku
- mleté čierne korenie
- soľ
- lahôdková cibuľka (voliteľné)
- 1 paradajkový pretlak (to najmenšie balenie)
Ako budeš postupovať?
Na oleji opražíš cibuľku a cesnak dosklovita. Pridáš očistené a na kocky nakrájané zemiaky a sójové kocky, zasypeš mletou paprikou a premiešaš. Potom zmes zaleješ vývarom a dochutíš koreninami. Nakoniec zamiešaš pretlak. Varíš cca 20 minút. Hotový guláš servíruješ do hlbokých tanierov a podľa potreby môžeš ešte ozdobiť nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Podávať ho môžeš s krajcom chleba.
Prajem ti dobrú chuť!