Každá z nás sa minimálne raz pokúšala chudnúť. Niektorá len kilečko, iná aj niekoľko desiatok. V prvom rade je dôležité vytrvať a my by sme doplnili ešte to, že je dôležité aj robiť kompromisy. Občas sa stane, že v diéte dostaneš veľkú chuť na niečo sladké. Miesto tabličky čokolády si radšej vyber plech na pečenie a pusti sa do nášho zdravého receptu, ktorý ťa dostatočne uspokojí. Tento čokoládový proteínový chlieb je vhodný aj pre celiatikov a vegetariánov.  

Náš sladký chlebík síce postráda bielu múku či rafinovaný cukor, no to ešte z neho nerobí mašrktu, ktorá nestojí za okoštovanie. Práve naopak! Vďaka čokoládovému proteínu a nastrúhanej cukete krásne drží pokope. Musíme prezradiť, že sme si trošku dopomohli orieškovým maslom, ktoré nielen perfektne chutí, ale obsahuje aj zdravé tuky. Keby sa ti predsa len nepozdávala kozistencia cesta, na zahustenie použi ovsené vločky bez lepku. Pokiaľ si chceš naozaj na chlebíku pochutnať, pridaj do neho aj zopár kúskov kvalitnej horkej čokolády. Bude chutiť famózne, naozaj!

Upečený chlieb je šťavnatý a vláčny zároveň. Zvrchu je pekne chrumkavý a krásne drží pokope. Neláme sa a ani “nedrolí”. Ideálny je na raňajky, desiatu, pred tréningom, keď potrebujeme doplniť energiu alebo aj do krabičky, ktorú si berieme so sebou do práce či do školy. My si aj tak myslíme, že sa najviac hodí na oslavu s našimi vernými kamarátkami! Ktorá žena by sa nechcela predsa stretnúť po dlhom čase so svojimi najbližšími spriaznenými dušami? Doprajme sebe aj im niečo zdravé a chutné zároveň, zaslúžime si to, všetky! A keďže ste určite všetky v diéte, lebo keď začne jedna, tak idú do toho všetky, siahnite radšej po zdravej limonáde od slovenskej značky Manaroots. Je fakt skvelá!

Zdroj: Ženuškáreň

Čas: 45 minút 

Porcie: 12 (resp. 1 forma na chlieb) 

Recept je vhodný pre: celiatikov, bezlaktózových, vegetariánov, študentov, deti, športovcov v diéte

Čo budeš potrebovať? 

  • ½ hrnčeka orieškového masla / krému 
  • ½ hrnčeka popučeného banánu (cca 1 stredne veľký banán) 
  • 1 vajce z podstielkového chovu 
  • ½ hrnček kokosového cukru (alebo trstinového) 
  • ⅓  hrnčeka čokoládového alebo kakaového proteínu
  • ⅓ hrnčeka holandského kakaa 
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva 
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny 
  • štipku soli 1 hrnček nastrúhanej cukety, ktorú zbavíme vody 
  • ⅓ hrnčeku nalámanej horkej čokolády alebo čokoládových čipsov 

Ako budeš postupovať? 

Rúru nechaj vyhriať na 180 – 190 stupňov celzia. Na veľký plech umiestni papier na pečenie. Do misky dáme orieškové maslo, rozpučený banán, vajíčko a kokosový cukor a poriadne zmiešame. Zvyšné sypké suroviny zmiešame dokopy a zamiešame do tekutej zmesi. Na záver pridáme nastrúhanú cuketu, ktorú sme zbavili prebytočnej vody. Pečieme 30 až 35 minút. 

Prajem ti dobrú chuť!