Nemáš čas na veľké vyváranie v kuchyni, no chceš sa najesť zdravo a chutne? Vyskúšaj náš recept na mrkvové fašírky bez lepku, ktoré máš hotové raz-dva! Stačí zmiešať len pár surovín, dať piecť do rúry a o niekoľko minút ich môžeš podávať s avokádom a paradajkami. 

Mrkvové fašírky bez lepku 

Čas: 30 minút

Porcie: 12 ks 

Vhodné pre: celiatikov, vegetariánov, športovcov aj ľudí v redukčnej diéte a deti 

Mrkvové fašírky bez lepku Ženuškáreň
Zdroj: Ženuškáreň
Mrkvové fašírky bez lepku Ženuškáreň
Zdroj: Ženuškáreň

Čo budeš potrebovať? 

  • 2 vajcia 
  • 3 stredne veľké mrkvy 
  • 1,5 hrnčeka ovsených vločiek bez lepku (podľa potreby daj aj viac) 
  • 150 g strúhaného syru 
  • vegetu 
  • soľ
  • mleté čierne korenie 
  • majoránku 
  • 1 avokádo
  • hrsť cherry paradajok 

Ako budeš postupovať? 

Mrkvu syr nastrúhaj na stredne hrubom strúhadle. Pridaj vajcia, koreniny a vločky a poriadne premiešaj. Mala by ti vzniknúť stredne hustá a lepivá hmota, ktorá sa bude dať dobre tvarovať. V prípade potreby pridaj viac ovsených vločiek alebo bezlepkovej strúhanky. Cesto na fašírky pokladáš na papier na pečenie, ktorý položila na plech. Môžeš si pomôcť aj lyžicou. Daj piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia po dobu cca 20 minút. Keď budú fašírky hotové, môžeš ich potrieť popučeným avokádom a ozdobiť cherry paradajkami. 

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ak ti naše recepty chutia rovnako ako nám, neváhaj vyskúšať aj ďalšie z nich! My ti odporúčame tento: 

Recept na výborný guláš so zemiakmi pre vegánov