Vegan verzie tradičných jedál môžu byť nielen veľmi zdravé, ale aj veľmi chutné. Náš guláš so zemiakmi pre vegánov je toho dôkazom. Príprava je naozaj rýchla a jednoduchá oproti pôvodnému receptu. Vďaka sójovým kockám od Ravity dostaneme do tela aj chýbajúce bielkoviny. No a zvyšok ingrediencií dotvorí požadovanú chuť tradičného pokrmu. Poď si s nami pripraviť zdravé jedlo, z ktorého nebudeš mať žiadne výčitky. 

Na prípravu sme použili produkty od značky Ravita. Veľmi im fandíme, pretože sa snažia priniesť na slovenské pulty vždy kvalitné a zdravé produkty už viac ako 19 rokov. Z ich sortimentu si vyberie nielen bezlepkáč, ale aj človek, ktorý trpí intoleranciou na laktózu i ten, čo sa snaží žiť “presedlať” na zdravý životný štýl. Do nášho receptu na guláš so zemiakmi pre vegánov sme použili sójové kocky. Produkty je inak možné zakúpiť aj u ich autorizovaného online predajcu pelia.sk.

Zdroj: Ženuškáreň
Zdroj: Ženuškáreň

Čas: 40 minút 

Porcie:

Vhodný pre: celiatikov, bezlaktózových, deti aj dospelých, vegánov, vegetariánov 

Čo budeš potrebovať? 

  • 1 cibuľu 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • 4 zemiaky 
  • 200 g sójových kociek (1 balíček od Ravita) 
  • cca 700 ml zeleninového vývaru 
  • mletú červenú papriku 
  • mleté čierne korenie 
  • soľ 
  • lahôdková cibuľka (voliteľné) 
  • 1 paradajkový pretlak (to najmenšie balenie) 

Ako budeš postupovať? 

Na oleji opražíš cibuľku a cesnak dosklovita. Pridáš očistené a na kocky nakrájané zemiaky a sójové kocky, zasypeš mletou paprikou a premiešaš. Potom zmes zaleješ vývarom a dochutíš koreninami. Nakoniec zamiešaš pretlak. Varíš cca 20 minút. Hotový guláš servíruješ do hlbokých tanierov a podľa potreby môžeš ešte ozdobiť nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Podávať ho môžeš s krajcom chleba. 

Prajem ti dobrú chuť!