Ak hľadáte cukrárky, ktoré pripravia výnimočné torty na svadbu, tak čítajte ďalej. Pripravili sme pre vás skvelý článok o tých najlepších zo Slovenska. Nechajte sa inšpirovať.
Odadky
Na aké koláče, zákusky či torty sa špecializujete?
Podstatou mojej tvorby sú kvalitné suroviny. Vo výrobni nepracujeme s bielou múkou ani bielym cukrom, snažíme sa používať zdravšie alternatívy. Máme v ponuke aj klasické koláčiky ako sú punčáky, veterníky, laskonky, avšak pretvárame si ich na svoj obraz a dávame im moderný nádych.
Inak sú naše koláčiky špecifické chuťou aj vzhľadom oproti tým tradičným. Torty aj koláče sú plné lahodných ľahkých krémov, čerstvého ovocia, kvalitnej čokolády a podobne. Zaujmú aj na pohľad, aj na chuť. Robíme aj koláčiky v bezlepkovej verzii, pre vegánov koláčiky nepripravujeme, všetky naše výrobky obsahujú vajíčka.
View this post on InstagramA post shared by Andrea Kubasová (@odadky) on
Čo Vás viedlo k tomu, aby ste sa začali naplno venovať cukrárčeniu?
Cukrárstvo bolo pre mňa záľubou popri vysokej škole a práci. Postupne som zisťovala, že táto záľuba je pre mňa aj veľkou psychohygienou. Neustále som sa snažila zlepšovať a napredovať. Okolie to začalo vnímať a koláčiky sa stretávali s veľkým úspechom. To ma hnalo dopredu až som nakoniec vysokú školu aj prácu nechala a začala som vybavovať všetko dôležité, aby som mohla podnikať. Dokonca som si musela urobiť aj výučný list v tomto obore. A dopadlo to tak, že je to teraz už mojim živobytím 🙂 .
Čo by ste odporučili na svadobnú hostinu? Viete pripraviť niečo špeciálne na mieru?
Na svadobnú hostinu nevesty čoraz častejšie volia tzv. candy bar – osobitný stolík plný našich koláčikov, ktoré sú pekne
View this post on InstagramA post shared by Andrea Kubasová (@odadky) on
Prečo by si klient mal vybrať práve Vás?
V súčasnosti pečie veľmi veľa šikovných cukrárok, preto nie je ľahké presadiť sa medzi veľkú konkurenciu. Avšak my máme za sebou veľa spokojných zákazníkov, ktorí na našu prácu dávajú skvelé odporúčania, za čo som im veľmi vďačná. To nám vytvorilo slušné meno, a práve možno to často vedie nevesty vybrať si pri tak dôležitej udalosti ako je svadba alebo iná udalosť, práve nás.
Továreň na šťastie- Mária Pavlačková Horváthová
Aké koláče, zákusky či torty robíte najradšej?
Pečiem rôzne koláčiky, niektoré sú modernejšie, niektoré klasické, len v trošku modernejšom šate. Najobľúbenejším koláčikom sú tartaletky, ktoré sa dajú pripraviť na veľa spôsobov. Niektoré koláčiky sa dajú pripraviť aj v bezlepkovej verzii a niektoré sú prirodzene bezlepkové, ako makronky, laskonky, či mini pavlovky.
Prečo ste sa rozhodli podnikať v obore cukrár/ka?
Nikdy nebolo mojim cieľom „cukrárčiť“. No začalo to všetko makronkami, myslela som, že pri tom zostanem, no mýlila som sa. Gastronómia ma úplne pohltila, je to veľmi kreatívna práca a ja si pri pečení skutočne oddýchnem, najmä po psychickej stránke.
Čo najčastejšie pripravujete na svadobnú hostinu?
Každá jedna svadba je špeciálna, každý pár je špeciálny a má rád niečo iné, a tak to má byť. Myslím si, že na súčasnej svadbe by nemal chýbať candy bar a v ňom rozmanitá ponuka koláčikov, aby si každý našiel to svoje.
Skajka bakery- Klaudia Tomašovičová
Ktoré koláčiky či zákusky si od Vás pýtajú zákazníčky najčastejšie?
Keď som začínala piecť, zameriavala som sa skôr na zdravšie koláčiky – veď to všetci dobre poznáte. Dnes je doba, kedy sa každý snaží stravovať zdravo, tak som sa chcela tomuto trendu prispôsobiť aj ja. Neskôr som prešla na koláčiky, kde je aj múka a cukor, ale samozrejme to nepreháňam a pridávam všetko s mierou. Snažím sa nepoužívať biely cukor, ale trstinový.
Ako čas plynul a ja som piekla čoraz viac, snažila som sa zamerať na vyšperkovanie tých tradičných koláčikov alebo som skúšala niečo úplne nové. Vymýšľam stále nové a iné druhy. No v čom som sa našla, a čo je najviac žiadané, sú makronky a cheesecaky. Týmto koláčikom venujem najväčšiu pozornosť a snažím sa stále vymýšľať nové príchute.
Plánujete v tomto remesle pokračovať aj v budúcnosť alebo máte iné plány?
Už ako malá som s babkou ťahávala štrúdle a prepisovala si recepty. V tom čase ma však ani nenapadlo, že sa pečeniu budem v budúcnosti venovať naplno. Nie som zatiaľ vyučená cukrárka, čo sa však čoskoro zmení, nakoľko som sa touto cestou vydala, a verím, že to dobojujem do konca.
Čo by ste odporučili pripraviť na svadobnú hostinu?
Na svadobnej hostine by podľa mňa nemal chýbať candy bar. Mojim klientom vždy pripravím najprv rôzne druhy koláčov na ochutnanie vopred. Spoločne sa potom dohodneme, ktoré budem na hostinu pripravovať. Vždy sa snažím, aby komunikácia s klientmi prebiehala osobne a boli splnené všetky ich predstavy či požiadavky.
View this post on InstagramA post shared by Skaj.ka_bakery (@skaj.ka_bakery) on
Čím ste výnimočná? Prečo by si ľudia mali vybrať práve Vás?
Ku každému zákazníkovi sa snažím pristupovať individuálne a hlavne sa snažím splniť všetky jeho požiadavky. Neviem, či je niečo špeciálne, čo by som ponúkla, ale jedno viem, že to, čo robím, robím s láskou. A prečo by si mali vybrať práve mňa? Asi len preto, že do každej jednej tortičky, či koláčiku vkladám svoje srdce a kúsok seba.
Mackine torty- Marcela Masarovičová
Ktoré koláčiky, torty alebo zákusky robíte najradšej?
Špecializujem sa hlavne na torty, ktoré sú momentálne veľmi moderné. Ich zloženie sa skladá z mascarpone, tvarohu, šľahačky, ovocia, používam aj živé kvety, pralinky, pusinky, rôzne zápichy s menami, číslami, obrázkami. Torty sú obtreté takisto mascarpone krémom, takže žiadne maslové a marcipánové poťahy u nás nenájdete. Cukor používame striedmo a aj práve preto sú u zákazníkov také obľúbené, lebo nie sú presladené a majú ich radi aj tí, ktorí zrovna sladké nevyhľadávajú. Veľmi populárne sú u nás aj Pavlove torty, cheesecakejky, tartaletky, makronky a mnoho iného.
View this post on InstagramA post shared by Marcela Masarovičová (@mackinetorty) on
Čo Vás viedlo k tomu, aby ste začali piecť koláče na zákazky?
S aktívnym pečením na objednávky som začala ešte popri práci z domu po nociach v roku 2017. Po pol roku som sa začala pohrávať s myšlienkou, že to nie je len niečo, čo ma baví ako hobby, ale že by som sa tým aj reálne oficiálne rada živila. Tak som si v tom istom roku začala hľadať priestory, vybavila všetky úrady, hygienu, povolenia, prerobila priestory a v roku 2018 začala oficiálne podnikať ako malá cukrárenská výroba. S týmto typom podnikania v Prievidzi som začala medzi prvými.
Čím sa odlišujete od konkurencie, keď príde reč na prípravu svadobných tortičiek?
Na našich svadobných tortách nájdete živé kvety, ovocie, belgické čokolády, mascarpone krémy. Svadobné torty sa snažíme vždy doladiť k svadobnej výzdobe, dekoráciám, kytici. Kvietky si objednávame buď samy podľa zadania nevesty, alebo nám ich nevesta zabezpečí. Torty cestovali už aj 2-3 hodiny autom, po rôznych typoch terénu a vždy prežili bez ujmy! Takže dopravy sa báť nemusíte. Torty majú rôzne výstuže, aby vydržali presuny. Na svadobných tortách je dobré to, že každé poschodie môže byť chuťovo iné.
Takisto pokiaľ má niekto intoleranciu na lepok alebo laktózu, žiadny problém! Momentálne je najväčší trend v tzv. vintage štýle, prírodnom, jednoduchom. Ale dostáva sa u nás do popredia aj trend – rozloženej torty. Čo to znamená? Každé poschodie je zvlášť na podnosoch, ktoré požičiavame grátis. Vyzerá to inak, elegantne, moderne a je to aj veľmi praktické v presunoch a krájaní. Samozrejme zabezpečujeme inventár a celý servis ohľadom Candy barov, ktoré servírujeme na krásnej, elegantnej, prírodnej bridlici.