Uvar si jednoduchú a chutnú polievku, ktorá ťa dostatočne zasýti. Na recept potrebuješ len základné potraviny, ktoré sa nájdu v každej domácnosti. Naša zemiaková polievka má krémovú konzistenciu a najlepšie chutí s opečenými tekvicovými semiačkami.
Čo budeš potrebovať?
- 500 g zemiakov
- 1 bielu cibuľu
- 200 ml smotany na šľahanie (môže byť aj bez laktózy alebo rastlinná)
- 1 l zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- ochucovadlo Podravka (voliteľné)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 hrsť tekvicových semiačok
Ako budeš postupovať?
Na olivovom oleji dozlatista opečieš nakrájanú cibuľu. Pridáš očistené a umyté zemiaky nakrájané na kocky. Zaleješ horúcim zeleninovým vývarom, pridáš koreniny a necháš variť do zmäknutia zemiakov. Potom pridáš smotanu na šľahanie, chvíľu necháš ešte variť a polievku odstavíš z ohrevu.Na panvici s rozohriatym olivovým olejom zľahka opražíš tekvicové semiačka, ktoré pridáš do polievky. Na záver môžeš hotovú polievku so semiačkami pokvapkať aj olivovým olejom alebo smotanou na šľahanie.
Prajem ti dobrú chuť!