Uvar si jednoduchú a chutnú polievku, ktorá ťa dostatočne zasýti. Na recept potrebuješ len základné potraviny, ktoré sa nájdu v každej domácnosti. Naša zemiaková polievka má krémovú konzistenciu a najlepšie chutí s opečenými tekvicovými semiačkami. 

Zdroj: Ženuškáreň

Čo budeš potrebovať? 

  • 500 g zemiakov 
  • 1 bielu cibuľu 
  • 200 ml smotany na šľahanie (môže byť aj bez laktózy alebo rastlinná) 
  • 1 l zeleninového vývaru 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 
  • ochucovadlo Podravka (voliteľné) 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • 1 hrsť tekvicových semiačok 

Ako budeš postupovať? 

Na olivovom oleji dozlatista opečieš nakrájanú cibuľu. Pridáš očistené a umyté zemiaky nakrájané na kocky. Zaleješ horúcim zeleninovým vývarom, pridáš koreniny a necháš variť do zmäknutia zemiakov. Potom pridáš smotanu na šľahanie, chvíľu necháš ešte variť a polievku odstavíš z ohrevu.Na panvici s rozohriatym olivovým olejom zľahka opražíš tekvicové semiačka, ktoré pridáš do polievky. Na záver môžeš hotovú polievku so semiačkami pokvapkať aj olivovým olejom alebo smotanou na šľahanie. 

Prajem ti dobrú chuť!