Už ste robili gnocchi z kvásku? Najvyšší čas, aby ste ich vyskúšali. Kváskové recepty od tejto foodblogerky vždy vyjdú podľa predstáv.

 

Nelka je veľmi príjemná a usmievavá žena, ktorá sa nebojí kváskovania. Ako sama o sebe tvrdí: „som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň“. Naša redakcia ju oslovila, či by sa s našimi čitateľkami nepodelila o jeden recept s kváskom. Myslíme, že „trafila do čierneho“. Jej batátové gnocchi sú jednoducho fantastické!

 

View this post on Instagram

Tento rok sme stihli až jednu vianočnú párty. A viete čo?? Nevadiiiii. O to viac času sme strávili spolu ako rodina. A to je pre mna úplne všetko. Asi už naozaj starnem ??‍♀️. Až je pre mna neuveriteľne ako deti ovplyvňujú život rodičov. Kedysi som túžila po kabelke či topánkach. A teraz??? Je mi vzácny čas strávený s rodinou, deťmi a blízkymi. Užívam si ho plnými dúškami každý deň. Ako ste na tom vy??? #instaslovakia #daybyme #blogerky #blogerkyczsk #uspech #sloboda #inspirace #inspiracia #motivacia #motivace #zcieľ #progres #podnikanie #zmena #čas #zivot #superblogeri #pestrastrava #slovakblogger #flatlayczsk #foodbloger #nakopnito #newblogger #mojehobby #sledujma #dnesinspirujem #slovakbloggers #nelkafood

A post shared by Petronela | Food Blogger (@nelkafood) on

Batátové gnocchi z kvásku

 

Ingrediencie: 1 batát cca 500 g, 100 g špaldovek múky (hladká), 1 PL kvásku (môžeme vynechať), soľ

Postup: Ako prvé uvarím na kocky nakrájaný batát. Po vychladnutí ho roztlačím na kašu, osolím a primiešam polievkovú lyžicu kvásku (môžeme vynechať). Na pracovnej doske si postupne k tejto zmesi primiešavam múku, tak, aby vzniklo mäkké cesto.

Toto dám do misky, prikryjem fóliou a nechám odpočívať (pri izbovej teplote cca 3-4 hodiny alebo v chladničke do druhého dňa, aby kvások spracoval múku).  

Odpočinuté cesto rozdelím tak, aby som vedela vytvarovať štangle hrubé ako palec. Nakrájam na rovnaké kúsky a vidličkou vytvarujem tak, aby boli gnochi pekne vrúbkované.

Varím v osolenej vode kým gnocchi vyplávajú na povrch a hneď vyberiem. Takto pripravené gnocchi môžeme podávať s rôznymi omáčkami. Ja ich mám najradšej opečené na masle s kvalitnou sušenou šunkou a zeleninou.

Na záver posypeme strúhaným syrom, najlepšie parmezánom.

Prajem ti dobrú chuť!

Nelka Food je expert na kváskové recepty. Toto sú jej batátové gnocchi
Zdroj: Nelka Food

Kváskové recepty nájdeš nielen na jej profile na Instagrame @nelkafood. Vytvorila aj veľmi peknú webovú stránku nekafood, kde nájdeš kopec zdravých a chutných jedál (aj bez kváskovania) alebo aj tipy a rady, kam zájsť na obed či večeru. Mimochodom, obdivujeme jej foodstyling, fotky jedál vyzerajú úžasne, čo poviete? 🙂

 

 

Nelke ďakujem veľmi pekne za úžasný recept s kváskom. Inšpiruje celú redakciu byť odvážne a nebáť sa čarovať v kuchyni zdravé a chutné jedlá.