Už ste robili gnocchi z kvásku? Najvyšší čas, aby ste ich vyskúšali. Kváskové recepty od tejto foodblogerky vždy vyjdú podľa predstáv.
Nelka je veľmi príjemná a usmievavá žena, ktorá sa nebojí kváskovania. Ako sama o sebe tvrdí: „som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň“. Naša redakcia ju oslovila, či by sa s našimi čitateľkami nepodelila o jeden recept s kváskom. Myslíme, že „trafila do čierneho“. Jej batátové gnocchi sú jednoducho fantastické!
View this post on InstagramA post shared by Petronela | Food Blogger (@nelkafood) on
Batátové gnocchi z kvásku
Ingrediencie: 1 batát cca 500 g, 100 g špaldovek múky (hladká), 1 PL kvásku (môžeme vynechať), soľ
Postup: Ako prvé uvarím na kocky nakrájaný batát. Po vychladnutí ho roztlačím na kašu, osolím a primiešam polievkovú lyžicu kvásku (môžeme vynechať). Na pracovnej doske si postupne k tejto zmesi primiešavam múku, tak, aby vzniklo mäkké cesto.
Toto dám do misky, prikryjem fóliou a nechám odpočívať (pri izbovej teplote cca 3-4 hodiny alebo v chladničke do druhého dňa, aby kvások spracoval múku).
Odpočinuté cesto rozdelím tak, aby som vedela vytvarovať štangle hrubé ako palec. Nakrájam na rovnaké kúsky a vidličkou vytvarujem tak, aby boli gnochi pekne vrúbkované.
Varím v osolenej vode kým gnocchi vyplávajú na povrch a hneď vyberiem. Takto pripravené gnocchi môžeme podávať s rôznymi omáčkami. Ja ich mám najradšej opečené na masle s kvalitnou sušenou šunkou a zeleninou.
Na záver posypeme strúhaným syrom, najlepšie parmezánom.
Prajem ti dobrú chuť!
Kváskové recepty nájdeš nielen na jej profile na Instagrame @nelkafood. Vytvorila aj veľmi peknú webovú stránku nekafood, kde nájdeš kopec zdravých a chutných jedál (aj bez kváskovania) alebo aj tipy a rady, kam zájsť na obed či večeru. Mimochodom, obdivujeme jej foodstyling, fotky jedál vyzerajú úžasne, čo poviete? 🙂
View this post on InstagramA post shared by Petronela | Food Blogger (@nelkafood) on
Nelke ďakujem veľmi pekne za úžasný recept s kváskom. Inšpiruje celú redakciu byť odvážne a nebáť sa čarovať v kuchyni zdravé a chutné jedlá.