Aj gyros sa dá pripraviť na zdravý a najmä chutný spôsob. Známa foodblogerka Marie Donajová špeciálne pre Ženuškáreň pripravila recept na vegan gyros s hlivou a fazuľou. Tento recept ocenia najmä zanietení športovci či ľudia, ktorým záleží na zdravom životnom štýle. 

Gyros z hlivy

 

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 8 ks tortíl
  • 200 g baby špenátu
  • 4 paradajky
  • 1 avokádo
  • 200 g uvarenej fazule
  • 300 g hlivy
  • 2 PL repkového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mleté oregano
  • mletá majoránka
  • mletá červená paprika

Ako budeme postupovať?

Hlivu rozoberieme na kúsky, môžeme na to použiť nôž, ale dá sa to aj ručne.

V miske hlivu zmiešame s olejom a koreninami.

Necháme pár minút odležať. Potom ju sprudka opražíme na panvici.

Tortilu ohrejeme na suchej panvici, potom do nej dáme umytý baby špenát, paradajky, uvarenú fazuľu a hlivu.

Zabalíme a môžeme zjesť.

 

Prajem ti dobrú chuť!

 

Marii ďakujeme za vynikajúci recept. Viac chutných pokrmov nielen pre veganov nájdeš na jej instagramovom profile Maruskaveg