Aj gyros sa dá pripraviť na zdravý a najmä chutný spôsob. Známa foodblogerka Marie Donajová špeciálne pre Ženuškáreň pripravila recept na vegan gyros s hlivou a fazuľou. Tento recept ocenia najmä zanietení športovci či ľudia, ktorým záleží na zdravom životnom štýle.
Gyros z hlivy
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 8 ks tortíl
- 200 g baby špenátu
- 4 paradajky
- 1 avokádo
- 200 g uvarenej fazule
- 300 g hlivy
- 2 PL repkového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- mleté oregano
- mletá majoránka
- mletá červená paprika
Ako budeme postupovať?
Hlivu rozoberieme na kúsky, môžeme na to použiť nôž, ale dá sa to aj ručne.
V miske hlivu zmiešame s olejom a koreninami.
Necháme pár minút odležať. Potom ju sprudka opražíme na panvici.
Tortilu ohrejeme na suchej panvici, potom do nej dáme umytý baby špenát, paradajky, uvarenú fazuľu a hlivu.
Zabalíme a môžeme zjesť.
Prajem ti dobrú chuť!
Marii ďakujeme za vynikajúci recept. Viac chutných pokrmov nielen pre veganov nájdeš na jej instagramovom profile Maruskaveg.
View this post on InstagramA post shared by Maruška (@maruskaveg) on