Bábovka je vďačný múčnik. Môžeš si ju vychutnávať na raňajky, zobrať do práce ako desiatu alebo si pri nej vypiť kávičku so susedou. Poď si ju vyskúšať pripraviť v bezlepkovej verzii. Strúhaná mrkva bábovku veľmi zvláčni a orechy dodajú chrumkavosť. Ak chceš posunúť chutnosť bábovky o level vyššie, natri ju orieškovým krémom od Slowlandie.

Prečo som si vybrala práve Slowtellu? Ide o jemný krém  z čerstvo pražených výberových lieskovcov (66%) a kvalitného kolumbijského kakaa Fino de Aroma. Je pomaly a šetrne vyrobená na Slovensku. Neobsahuje palmový olej, žiadne rastlinné tuky, je bez mlieka a dokonca bez sójového lecitínu. Prisladená je len jemne cukrom z kokosových kvetov z Indonézie. Ideálna ku múčnikom ako je bábovka, čo povieš? 🙂 

Zdroj: Ženuškáreň
Zdroj: Ženuškáreň

Čo budeš potrebovať? 

  • 250 g mrkvy
  • 200 g trstinového alebo kokosového cukru
  • 150 g mletých orechov 
  • 180 g pohánkovej múky 
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov
  • 4 vajcia
  • 50 ml rastlinného oleja 
  • šťavu z 1 citróna 
  • 1 lyžicu mletej škorice 

Ako budeš postupovať? 

Mrkvu očistíš a nastrúhaš. Pridáš k nej citrónovú šťavu. V miske vymiešaš do peny cukor a vajcia. Pridáš mrkvu a olej. Postupne primiešavaš múku, mleté orechy a kypriaci prášok. Formu na bábovku vymastíš maslom a vysypeš strúhaným kokosom. Vyleješ do nej cesto a necháš piecť približne 40 – 50 minút pri 175 stupňoch Celzia. Necháš trochu vychladnúť, vyklopíš, rozkrojíš a natrieš Slowtellou. 

Prajem ti dobrú chuť!