Nemáš čas a ani energiu na veľké vypekanie pre návštevy? Nič si nevyčítaj, aj z nás sa občas stane lenivá gazdinka, ktorá by ocenila rýchle a efektívne riešenie. Preto sme pre teba pripravili tento jednoduchý a veľmi zdravý koláč bez lepku. Potrebuješ naň len veľmi málo ingrediencií a v postupe prác sa naozaj nedá nič pokaziť.
Na prípravu sme použili produkty od značky Ravita. Veľmi im fandíme, pretože sa snažia priniesť na slovenské pulty vždy kvalitné a zdravé produkty už viac ako 19 rokov. Z ich sortimentu si vyberie nielen bezlepkáč, ale aj človek, ktorý trpí intoleranciou na laktózu i ten, čo sa snaží žiť “presedlať” na zdravý životný štýl. Do nášho receptu na rýchly koláč sme použili trstinový cukor, pohánkovú múku a ovsené vločky bez lepku.Produkty je inak možné zakúpiť aj u ich autorizovaného online predajcu pelia.sk.
Čas: 30 minút
Porcie: 9 kusov
Vhodné pre: celiatikov, bezlaktózových, vegetariánov, deti
Čo budeš potrebovať?
- 1 hrnček pohánkovej múky od Ravita
- štipku soli
- ¼ hrnčeka javorového sirupu
- ¼ hrnčeka olivového oleja
- 1 vajce z podstielkového chovu
- cca 200 g mrazeného lesného ovocia
- 4 lyžice ovsených vločiek bez lepku od Ravita
- 2 lyžice trstinového cukru od Ravita
Ako budeš postupovať?
Vajce, olej a sirup zmiešaš dokopy. Potom pridáš pohánkovú múku, mala by ti vzniknúť podobná konzistencia cesta ako na linecké, resp. krehké pečivo. Správne cesto bude držať pokope a vznikne ti z neho akási “lesknúca sa guľa”. Takto pripravené cesto opatrne rozotrieš na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom naň poukladáš mrazené ovocie (odporúčam ho nechať vytiahnuté tak hodinku pred ukladaním na cesto, pustí šťavu, ktorej sa potrebuješ zbaviť, zabrániš tomu, aby si nemala koláčik príliš vlhký). Posypeš ovsenými vločkami a trstinovým cukrom. Dáš piecť do vyhriatej rúry na 180-190 stupňov po dobu 20 – 25 minút. Hotový koláč necháš vychladnúť, potom ho nakrájaš na malé kocky a môžeš konzumovať.
Prajem ti dobrú chuť!