Bábovka je vďačný múčnik. Môžeš si ju vychutnávať na raňajky, zobrať do práce ako desiatu alebo si pri nej vypiť kávičku so susedou. Poď si ju vyskúšať pripraviť v bezlepkovej verzii. Strúhaná mrkva bábovku veľmi zvláčni a orechy dodajú chrumkavosť. Ak chceš posunúť chutnosť bábovky o level vyššie, natri ju orieškovým krémom od Slowlandie.
Prečo som si vybrala práve Slowtellu? Ide o jemný krém z čerstvo pražených výberových lieskovcov (66%) a kvalitného kolumbijského kakaa Fino de Aroma. Je pomaly a šetrne vyrobená na Slovensku. Neobsahuje palmový olej, žiadne rastlinné tuky, je bez mlieka a dokonca bez sójového lecitínu. Prisladená je len jemne cukrom z kokosových kvetov z Indonézie. Ideálna ku múčnikom ako je bábovka, čo povieš? 🙂
Čo budeš potrebovať?
- 250 g mrkvy
- 200 g trstinového alebo kokosového cukru
- 150 g mletých orechov
- 180 g pohánkovej múky
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
- 4 vajcia
- 50 ml rastlinného oleja
- šťavu z 1 citróna
- 1 lyžicu mletej škorice
Ako budeš postupovať?
Mrkvu očistíš a nastrúhaš. Pridáš k nej citrónovú šťavu. V miske vymiešaš do peny cukor a vajcia. Pridáš mrkvu a olej. Postupne primiešavaš múku, mleté orechy a kypriaci prášok. Formu na bábovku vymastíš maslom a vysypeš strúhaným kokosom. Vyleješ do nej cesto a necháš piecť približne 40 – 50 minút pri 175 stupňoch Celzia. Necháš trochu vychladnúť, vyklopíš, rozkrojíš a natrieš Slowtellou.
Prajem ti dobrú chuť!